Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları

“Türk Dünyası Engel Tanımaz” Adlı Toplumsal Duyarlılık Projesi Kapsamında Etkinlikler Gerçekleştirildi

Bölümümüz bünyesinde faaliyet gösteren Türk Dünyası Kulübü, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” münasebetiyle 9 Aralık 2022 tarihinde Nenehatun Kültür Merkezi’nde Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şubesi iş birliğiyle “Türk Dünyası Engel Tanımaz” adlı toplumsal duyarlılık projesi gerçekleştirdi.

Açılış konuşmasını Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Süleyman Efendioğlu yaparken günün anlam ve önemini Bölüm Başkanımıza vekaleten Doç. Dr. Mayramgül Dıykanbay yaptı. Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şubesi Başkanı Sadullah Efe ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş da etkinlik öncesinde konuşmalarını gerçekleştirdi.

Bölümümüz ve Yakutiye Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan bar ekibinin gösterisiyle başlayan etkinlik; danslar, şiir okuma ve mini konserle devam etti. Bayrak töreni ile son bulan etkinliğin ardından Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Süleyman Efendioğlu tarafından Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şubesi Başkanı Sadulllah Efe’ye yapmış oldukları katkı ve vermiş oldukları destek nedeniyle teşekkür belgesi takdim edildi.