Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları

Aziziye Adnan Menderes Anadolu Lisesinden Bölümümüze Ziyaret

Aziziye Adnan Menderes Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencileri motivasyon gezileri kapsamında, idareci ve öğretmenleriyle birlikte 18 Ekim 2023 Çarşamba günü sabah Edebiyat Fakültesi ve Bölümümüzü ziyaret ettiler. Öğrencilere derslikler ve kulüp odalarıyla birlikte Edebiyat Fakültesi Kütüphanesi gezdirildi ve Abbas Zamanov Kitaplığı hakkında da kısaca bilgi verildi. Daha sonra Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümünde Türk dünyasına ait bir kısım etnografik malzeme tanıtıldı. Türk dünyası kıyafetleri giyen öğrenciler hatıra fotoğrafları çekildiler. Öğrencilere eşlik eden Okul Müdürü Sayın Ayhan YANIK’a -günün hatırası olarak- kültürümüzde ayrı bir yeri olan “aşık” ve okul kütüphanesine birkaç kitap armağan edildi.