Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları

Dış İlişkiler Ofisine Ziyaret

Bir kısmı 14 Kasım 2023 tarihinde Bölümümüzde gerçekleştirilen “Türk Dünyasında Alfabelerin Güncel Durumu ve Çözüm Önerileri Uluslararası Çalıştayı”na; bir kısmı da ikili anlaşmalar kapsamında araştırma ve eğitim faaliyetlerine katılmak üzere geçen hafta sonundan itibaren yurtdışından gelmeye başlayan misafir öğretim üyeleri 13 Kasım 2023 Pazartesi günü saat 13.30’da Üniversitemiz Dış İlişkiler Ofisini ziyaret etti. Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Baydemir ve Bölümümüz öğretim üyelerinin de eşlik ettikleri ziyarete Özbekistan, Kazakistan ve Kırgızistan’dan gelen öğretim üyeleri katıldı. Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Taşkın Öztaş’ın kabul ettiği ziyaretçilere Atatürk Üniversitesi hakkında bilgi verildi ve tanıtım videoları izlettirildi. Misafir öğretim üyelerinin üniversiteler arası iş birliğinin geleceğine dair soruları cevaplandırıldı. Atatürk Üniversitesinin Türk dünyasıyla ilişkilere ayrı bir önem verdiğini belirten Prof. Dr. Taşkın Öztaş, ilişkilerin daha da geliştirilmesi için ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalıştıklarını bildirdi. Misafir öğretim üyeleri de Atatürk Üniversitesinde bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkür ettiler. Yurt dışından gelen öğretim üyelerine Atatürk Üniversitesini tanıtan hediye ve yayınlar armağan edildikten sonra toplu fotoğraf çekildi.