Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları

Özbekistan’dan İki Üniversiteyle Daha İş Birliği Anlaşması İmzalandı

Özbekistan Cumhuriyeti Karşi Devlet Üniversitesinden Prof. Dr. Nilufar Yuldosheva ve Prof. Dr. Gulbaxor Tojiyeva ile Uluslararası İnovasyon Üniversitesinden Doç. Dr. Shaxnoza Qaxxarova, ortak bilimsel çalışmalar ve ikili anlaşmalar gerçekleştirmek üzere Üniversitemize ve bu kapsamda Bölümümüze ziyarette bulundular.

14 Kasım 2023 tarihinde Bölümümüzde gerçekleştirilen “Türk Dünyasında Alfabelerin Güncel Durumu ve Çözüm Önerileri Uluslararası Çalıştayı”na da katılan adı geçen öğretim üyeleri; 17 Kasım 2023 Cuma günü saat 16.00’da ise Üniversitemiz Dış İlişkiler Ofisini ziyaret etti. Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Hüseyin Baydemir’in eşlik ettiği ziyarette Özbekistan’dan gelen misafirlerimize Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Taşkın Öztaş tarafından Atatürk Üniversitesi hakkında bilgi verildi ve tanıtım videoları izlettirildi. Misafir öğretim üyelerinin üniversitemize dair soruları cevaplandırıldı.

Gerçekleştirilen görüşmelerin ardından Karşi Devlet Üniversitesi ve Uluslararası İnovasyon Üniversitesi ile Atatürk Üniversitesi arasında işbirliği anlaşması imzalandı. Anlaşmanın ardından Prof. Dr. Taşkın Öztaş, Atatürk Üniversitesinin Türk dünyasıyla ilişkilere özel önem verdiğini belirterek ilişkilerin daha da geliştirilmesi için ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduklarını ve bu anlaşmanın ilgili kurumlar arasındaki bilimsel ilişkilerin artmasına sağlayacağı katkının yanında iki ülke arasındaki ilişkilere de yansıyacağını ifade etti. Misafir öğretim üyeleri de Atatürk Üniversitesinde bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek yapılan anlaşmanın karşılıklı olarak sağlayacağı katkıdan şüphelerinin olmadığını bildirdiler. Kurumları temsil eden öğretim üyeleriyle karşılıklı hediyeleşmenin ardından ise toplu fotoğraf çekildi.