Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları

Türk Dünyası Kültür Buluşması adlı Etkinlik Düzenlendi

Türk Dünyası Kulübü, “Türk Dünyası Haftası” münasebetiyle 22 Mart 2024 tarihinde ETÜ Yaşam Merkezi Konferans Salonu’nda Yakutiye Gençlik ve Spor Ofisi iş birliğiyle “Türk Dünyası Kültür Buluşması” adlı bir program gerçekleştirdi.

Açılış konuşmasını Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Baydemir yaparken günün anlam ve önemini Erzurum Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ceren Sultan Elmalı yaptı.

Bölümümüz öğrencilerinin “6 Millet Tek Devlet” görüşüyle hazırladığı sunumlarla başlayan etkinlik; dombra gösterisi, şiir okuma, koro ve solo gösterimi, bar ekibinin performansı ile devam etti. Bayrak töreni ile son bulan etkinliğin ardından sunulan Türk bayraklarına yoğun ilgi gösterildi, fotoğraf çekimi yapıldı ve coşkulu geçen programımız son buldu.