Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları

Yaşayan Âşıklık Geleneği (Âşık Sıtkı Eminoğlu – Âşık İhsan Yavuzer) Programı Düzenlendi

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları öğretim üyelerinden Doç. Dr. Recai Kızıltunç’un yürütücülüğünü; Arş. Gör. Dr. Elif Koç ve 3. Sınıf öğrencilerinden Gülsüm Sevmez’in araştırmacılığını üstlendiği Âşık Sıtkı Eminoğlu Örneğinde Erzurum Âşıklık Geleneği adlı toplumsal duyarlılık projesi kapsamında 07.05.2024 tarihinde Yaşayan Âşıklık Geleneği (Âşık Sıtkı Eminoğlu – Âşık İhsan Yavuzer) adlı bir program gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları öğretim üyesi Doç. Dr. Recai Kızıltunç yaparken, günün anlam ve önemini Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Baydemir ve Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcı Prof. Dr. Süleyman Efendioğlu yaptı.

Akabinde ozanlarımız Âşık Sıtkı Eminoğlu ve Âşık İhsan Yavuzer sahneye davet edildi. Sahne performanslarıyla göz dolduran âşıklarımız, sazları ve sözleriyle öğrencilerle buluşarak gençlere, âşıklık geleneğini tanıttılar. Yaklaşık iki saat süren etkinlik, ozanlarımıza plaket ve teşekkür belgelerinin takdim edilmesi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.