Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları

Prof. Dr. Hüseyin Baydemir Özbekistan’da Ders Anlattı

İkili anlaşmalar kapsamında Karşı Devlet Üniversitesi ve Hokand Devlet Pedagoji Enstitüsü tarafından davet edilen Prof. Dr. Hüseyin BAYDEMİR 20-30 Nisan 2024 tarihlerinde Özbekistan’da çok sayıda üniversiteyi ziyaret etti.

20-24 Nisan tarihlerinde ders anlatmak üzere Kaşkaderya Vilayetinde bulunan Karşı Devlet Üniversitesine giden BAYDEMİR, derslerden arta kalan zamanlarda hem Üniversiteyi gezdi hem de birtakım ziyaretlerde bulundu.

21 Nisan 2024 Pazar günü günübirlik olarak Surhanderya Vilayetine geçerek Tirmiz Devlet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Obidjon SHOFIYEV ile görüştü.

22 Nisan 2024 Pazartesi günü Karşı Devlet Üniversitesi Rektör Yardımcıları Doç. Dr. Ilxom BEKPULATOV ve Prof. Dr. Abdulhamid XOLMURODOV’u ziyaret edip Üniversite hakkında bilgi aldı. Ziyaretlerde olası imkânların değerlendirilmesi hususunda fikir alışverişinde bulundu.

23 Nisan 2024 Salı günü Uluslararası İnnovasyon Üniversitesine geçerek Rektör Prof. Dr. Umidjon ORTIQOV’u makamında ziyaret etti. 24 Nisan 2024 Çarşamba günü ise Turan Üniversitesinin misafiri oldu. Rektör Prof. Dr. Lutfulla YOZIYEV tarafından kabul edildi. Her iki ziyarette de taraflar arası olası iş birliklerinin değerlendirilmesi ve Orhun Değişim Programı hakkında görüşüldü. Öğrenci ve öğretim üyeleriyle tanışma toplantıları gerçekleştirildi.

25 Nisan 2024 Perşembe günü Fergana Vilayetine geçen BAYDEMİR, Hokand Devlet Pedagoji Enstitüsünde dört gün boyunca alanıyla ilgili dersler anlattı; öğrenci ve öğretim üyelerinin de hazır bulunduğu tanışma toplantılarına katıldı. 26 Nisan Cuma günü dış ilişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Nigora QODIROVA tarafından kabul edildi ve Orhun Değişim Programı hakkında fikir teatisinde bulunuldu. 28 Nisan Pazar günü Fergana Devlet Üniversitesi öğretim üyeleriyle görüştü ve adı geçen üniversiteyi gezdi.

29 Nisan 2024 Pazartesi günü Andican Vilayetine geçerek Andican Devlet Üniversitesini ziyaret etti. Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Ikboljon KARIMJONOV tarafından kabul edildi ve öğretim üyeleri ile lisansüstü öğrencilerin de katıldığı toplantı gerçekleştirildi. Türk dünyası saha araştırması ve derleme projesi ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.