Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları

Bölümümüzde Türk Lehçeleri Paneli Yapıldı

Bölümümüz bünyesindeki Türk Dünyası Kulübü ve Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi paydaşlığında, Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda 28 Mayıs Salı günü Türk Lehçeleri Paneli yapıldı.

zım Karabekir Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Suna AKALIN’ın konuşmasını yapması akabinde programın açılış konuşmasını yapmak üzere Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin BAYDEMİR kürsüye davet edildi. BAYDEMİR programın anlam ve öneminden bahsederek konuşmasını bitirdi.

İngiliz Dili Edebiyatı öğrencisi Alper Sezen GÖNEN başkanlığında yapılan panelde Bölümümüz öğrencilerinin hazırlamış olduğu Türkmenistan ve Türkmen Türkçesi sunumunu Edanur DİLER, Kazakistan ve Kazak Türkçesi sunumunu Ömer GÜNAYDIN, Azerbaycan ve Azerbaycan Türkçesi sunumunu Büşra KÜÇÜKLER, Kırgızistan ve Kırgız Türkçesi sunumunu Abdulaziz SHERALİEV, Özbekistan ve Özbek Türkçesi sunumunu Yüsra ÇELEBİ gerçekleştirdi. Sunumların ardından katılım belgeleri konuşmacılara protokol tarafından takdim edildi. Kulüp üyelerimizden Burak DELİKBAŞ dombra dinletisiyle izleyicilerimize keyifli anlar yaşattı. Panelimiz coşkulu bayrak gösterimi ve fotoğraf çekimiyle son buldu.