Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları

Türk Dünyası Kulübü tarafından “Edebiyata Yön Verenler-4 Elçin EFENDİYEV” Başlıklı Öğrenci Paneli Düzenlendi

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü bünyesinde yer alan Türk Dünyası Kulübü tarafından “Edebiyata Yön Verenler-4 Elçin EFENDİYEV” başlıklı öğrenci paneli düzenlendi.

21.04.2025 pazartesi günü saat 14.00’da Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen panelin açılış konuşmasında Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sedat Adıgüzel on yılı aşkın süredir Bölümüzde düzenlenen Türk Dünyasında Dil ve Edebiyata Yön Verenler panel serisinin artık öğrencilerimiz tarafından düzenleniyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Açılış konuşmasının ardından panelde; öğrencilerimizden Azer Hacısoy yazarın hayatından, Pınar Deniz yazarın edebi kişiliğinden, Aycan Kavuk hikayeciliğinden, Kevser Kemaloğlu ise romancılığından ve ölüm hükmünden bahsetti. Dördüncü sınıf öğrencisi Merve Aydemir panel yöneticiliği görevini üstlendi. Bölüm Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Hüseyin Baydemir ve Prof. Dr. Süleyman Efendioğlu katılımcılara teşekkür belgelerini takdim ettiler ve program son buldu.