Coğrafya

TÜBİTAK 2237-A Eğitim Programı Başarılı Bir Şekilde Tamamlandı

Yürütücülüğünü Doç. Dr. Salih BİRİNCİ’in yaptığı TÜBİTAK 2237-A kapsamındaki Coğrafya Alanında Lisansüstü Öğrencilere Yönelik Akademik Yayın Kültürünün Geliştirilmesi isimli etkinlik TÜBİTAK ve Atatürk Üniversitesi’nin desteği ile 19-20 Şubat 2024 tarihleri arasında çevrimiçi olarak Zoom programı üzerinden başarılı şekilde tamamlanmıştır. Etkinliğe ülkemizde coğrafya alanında lisansüstü eğitim veren 10 farklı üniversiteden 37 öğrenci katılım sağlamıştır. Etkinlik süresince Atatürk Üniversitesi (Doç. Dr. Salih Birinci, Doç. Dr. Çalar Kıvanç Kaymaz, Doç. Dr. Yusuf Kızılkan), Uşak Üniversitesi (Doç. Dr. Mehmet Deniz), Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (Prof. Dr. Emre Özşahin) ve Giresun Üniversitesi’ndeki (Dr. Öğr. Üyesi Aykut Camcı) akademisyenler tarafından katılımcılara akademik yayın türleri, coğrafya alanında araştırma yöntemleri, makale yazma ve makalelerin ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanma süreçleri ile ilgili konularda eğitimler verilerek genç araştırmacıların akademik yayın kültürlerinin gelişimlerine katkı sağlanmıştır.