Eczacılık Fakültesi
Eczacılık Fakültesi
Eczacılık Fakültesi

Yatay Geçiş Başvuruları (AGNO & Merkezi Puan)

2024-2025 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılı yatay geçiş müracaatları ile ilgili detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız.

Yukarıdaki linke tıklayarak tüm bilgilere ulaşabilirsiniz fakat aşağıdaki duyuruyu da lütfen dikkatlice okuyunuz.

Özellikle Yurt dışı Başvurularında Sisteme ÖSYM (tüm sonuçlarsonuç belgesini yüklememiş olan adaylar olabiliyor. Başvurunuzu onaylamadan önce zorunlu istenen tüm belgeleri OBSye yüklediğinizden emin olup o şekilde başvurunuzu onaylayınız. Tüm belgeleri yüklemeden başvurunuzu onayladıysanız OBS-yardım-talep oluştur kısmından yatay geçiş başvuru iptali talep edip veya Merkezi öğrenci işlerini arayarak başvurularınızı geri çekip, istenen tüm belgeleri eksiksiz sisteme yüklemelisiniz ve tekrar başvurunuzu yapmalısınız.

Yukarıdaki duyuruda  (başvuru türünüze göre) belirtilen zorunlu belgelerin OBS’de yükleme yeri yoksa mutlaka ecza@atauni.edu.tr adresine e-posta ile fakülteye göndermeniz gerekmektedir. Teslim edilmemesi durumunda eksik belge olarak işlenecektir. OBSde yükleme yeri varsa oraya yüklemeniz yeterlidir. Ayrıca eposta atmanıza gerek yoktur.  

Lütfen başvuru türünüzü doğru giriniz. Yurt dışı olup AGNO ile yatay geçişe başvuru yapanların başvuruları geçersiz sayılacaktır. Yurt dışından gelecek olanlar yurt dışı yatay geçişe başvurmalılar.

Şu anki Üniversitelerinizin Dünya sıralaması (THE, QS ranking vb) kendi üniversitelerinizden öğrenmelisiniz. ÖSYM puanı ile yerleştiğiniz bir yurt dışı üniversiteden geliyorsanız ÖSYM belgesini teslim etmeniz gereklidir. Eğer üniversiteniz ilk 400’e giremiyorsa veya bilmiyorsanız QS sıralamasına diğer girilebilir. 

Şu anki Üniversitelerinize ÖSYM puanı ile yerleşmediyseniz muhakkak Üniversite Dünya sıralaması kanıtını yüklemeniz gerekmektedir aksi takdirde başvuru eksik belge sebebiyle geçersiz sayılır.

Yurt dışından yatay geçiş başvurusu yapacak olanlar için OBS’de ÖSYM (tüm sonuçlar) sonuç belgesi yükleme yeri yoksa bu belgenin dijital halini ecza@atauni.edu.tr adresine e-posta ile fakülteye göndermeniz gerekmektedir. Aksi taktirde eksik belge olarak işlenecektir. OBSde yükleme yeri varsa oraya yüklemeniz yeterlidir. Ayrıca eposta atmanıza gerek yoktur.  

Yurt dışından yatay geçiş başvurusu yapacaklar transkriptlerinin (not kartı) ve diğer belgelerin Türkçeye tercüme edilmiş olması ve onaylı olması gerekmektedir. Sisteme yükledikleri transkriptler ve diğer belgeler mutlaka Türkçe çevirisi ile birlikte olmalıdır. Aksi taktirde eksik belge olarak işlenecektir.

Transkriptlerin son sayfasında muhakkak harf notlarının 100’lük karşılıkları bulunmalıdır. Aksi taktirde eksik belge olarak işlenecektir.