Eczacılık Fakültesi

Afet ve Acil Durum Eczacılığı Eğitimi

TÜBİTAK desteği ile Erzurum Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, 13. Bölge Erzurum Eczacı Odası ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eczacılık Fakültesi işbirliği ve Sn. Ecz. İlhan DURGUT’un katılımları ile 17.06.2023 tarihinde yüz yüze ve çevrim içi (hibrit) olarak 10 saatlik ‘’Afet ve Acil Durum Eczacılığı Eğitimi‘’ düzenlenmiştir.

13. Bölge Erzurum Eczacı Odasının ev sahipliğinde, Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından ortaklaşa düzenlenen TÜBİTAK destekli projede, 13. Bölge Erzurum Eczacı Odası Başkanı Uz. Ecz. Abdullah Caner Güven tarafından Afetlerde Malzeme Tedarik Süreci, Dr. Öğr. Üyesi Esra Pezik tarafından Afet Durumlarında Majistral İlaç Hizmeti, Ecz. Yusuf Uzunoğlu tarafından 6 Şubat 2023 Depremi Ardından Afet Eczacılığı Deneyimlerimiz ve Eğitmen ADEC İlhan Durgut tarafından Afet ve Acil Durum Eczacılığı (ADEC) saha pratikleri eğitimi kapsamında, Afet ve Acil Durun Eczacılığı Projesi, İlkyardım, Triyaj ve uygulamaları, Harita ve Pusula Bilgisi, Telsiz Haberleşme, Yangın Bilgisi konuları teorik ve pratik olarak katılımcılara aktarılmıştır.

Etkinliğin Amacı: Ülkemizde yakın zamanda kullanılmaya başlanan afet ve acil durum eczacılığı kavramının, afet ve acil durum eczacısının görev ve sorumluluklarının eczacılar tarafından anlaşılması, bu konudaki farkındalığın artmasına ve olası afet/acil durumlarda halk sağlığının korunmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca bu kavramın geniş kitlelerle değerlendirilmesi ve uygulama örneklerinin ortaya konması ile afet ve acil durum eczacılığının resmi statü kazanması amaçlanmaktadır.

Etkinliğin Kapsamı: Bu amaçla Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ve 13.Bölge Erzurum Eczacı Odası işbirliği ile 13.Bölge Erzurum Eczacı Odası’na bağlı eczacılara ve eczacılık fakültesi öğrencilerine afet ve acil durum eczacılığı alanında çalışmaları ve tecrübesi bulunan eczacılar tarafından afet ve acil durum eczacılığı eğitimi verilecektir. Etkinlik sonunda geri bildirim alınacak ve katılımcılara katılım belgesi verilecektir.