Eczacılık Fakültesi

FARMAKON 2019 ECZACILIK ÖĞRENCİ KONGRESİ

Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencileri tarafından düzenlenen Farmakon 2019 V. Ulusal Eczacılık Öğrenci Kongresi açılış töreni, Nene Hatun Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Açılış törenine Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI, Çorum Eski Milletvekili Ecz. Lütfiye İlksen Ceritoğlu KURT, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fuat GÜNDOĞDU, 13. Bölge Erzurum Eczacı Odası Başkanı Ecz. Mahmut UÇAR, Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel KADIOĞLU, akademisyenler, kamu ve özel sektörde görev yapan eczacılar, sektör temsilcileri, üreticiler, sektöre hizmet veren kişi ve kurumların yanı sıra öğrenciler katıldı. Aynı zamanda Eczacılık Fakültesi Öğrencileri Dekanlarla buluşuyor panelini gerçekleştirmek üzere farklı Üniversitelerin Eczacılık Fakültesi Dekanları da katıldı. Katılan Dekanlar:

Prof. Dr. Gülbin ÖZÇELİKAY (Ankara Üniv. Eczacılık Fak. Dekanı)
Prof. Dr. Hüseyin KARA (Selçuk Üniv. Eczacılık Fak. Dekanı)
Prof. Dr. İbrahim NARİN (Erciyes Üniv. Eczacılık Fak. Dekanı)
Prof. Dr. Terken BAYDAR (Hacettepe Üniv. Eczacılık Fak. Dekanı)
Prof. Dr. İlkay Erdoğan ORHAN (Gazi Üniv. Eczacılık Fak. Dekanı)
Prof. Dr. Süreyya ÖLGEN (Biruni Üniv. Eczacılık Fak. Dekanı)
Prof. Dr. Gülaçtı TOPÇU (Bezmialem Üniv. Eczacılık Fak. Dekanı)
Prof. Dr. Serdar GÜLTEKİN (Ağrı İbrahim Çeçen Üniv. Eczacılık Fak. Dekanı)
Prof. Dr. Mehtap UYSAL (Erzincan Binali Yıldırım Üniv. Eczacılık Fak. Dekanı)

Ayrıca, Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundan (TİTCK) Klinik Araştırmalar Daire Başkanı Dr. Ecz. Nihan Burul BOZKURT ve Akılcı İlaç Kullanım Daire Başkanı Ecz. Mesil AKSOY ve İLKO İlaç Ar-Ge ve Ruhsatlandırma Direktörü Prof. Dr. Yılmaz ÇAPAN, Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Nezihi KÖK, Mersin Üniv. Eczacılık Fakültesi Farmasötik Kimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Öztekin ALGÜL ve Kadir DEMİRBÜKEN, Hediye Nur KÖSE, Yeşim Büşra ÖZCAN, Murat Tuncel, Öğr. Gör. Halil ŞENOL, Ecz. Muhammed Ali ASLAN, Ecz. Buğra ÖZGÜN, Beşir Sefa MUMAY, Ravzanur EKER,, Beyzanur TOPCUOĞLU, Edanur ARISOY, Aygün GÜRGÖZE konuşmacı olarak katıldı.

Eczacılıkta uzman olan konukların, ülkemizin eczacılık alanında geleceği olan öğrenciler ile bir araya gelerek fikir paylaşımlarında bulunmalarını sağlayan Farmakon 2019 V. Ulusal Eczacılık Öğrenci Kongresi, Türkiye’nin dört bir tarafından gelen Eczacılık Fakültesi öğrencilerine ışık tutacaktır. Programın kongre başkanlığını yürüten Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Kadıoğlu açılış törenindeki konuşmasında, kongrenin eczacılık alanında uzman bilim insanlarını öğrencilerle bir araya getirerek fikir paylaşımında bulunmasının yanı sıra Erzurum’un tanıtılması açısından önemli bir program olduğunu söyledi.