Edebiyat Fakültesi

Edebiyat Fakültesinden Patent ve Faydalı Model Hamlesi

Fakültemizde başlatılan patent başvuru çalışmalarında ilk adımlar atıldı. Fikri Mülkiyet Hakları Koordinatörü Doç. Dr. Nejdet Gültepe’nin rehberliğinde yürütülen çalışmalar sonunda Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Çağdaş Türk Lehçeleri Edebiyatları Bölümü öğretim elemanları tarafından Fakültemizin ilk patent ve faydalı model projeleri BAP birimine sunuldu.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Dekanımız Prof. Dr. Dilaver Düzgün şunları söyledi: “Fakülte olarak 2023 yılı öncelikli hedeflerimizin ilk sırasına patent çalışmalarını aldık. 16 bölümümüzde orijinal çalışmaları ve buluşları bulunan çok sayıda akademisyenimiz olduğunu biliyoruz. Bu başvuruların yıl sonuna kadar artarak devam edeceğinden eminiz.”