Horasan Meslek Yüksekokulu

Tarihçe

Horasan Meslek Yüksekokulu 2009 yılı onay müracaatına sahip olmakla birlikte, 2012 yılından beri altı aktif bölüm ve yedi programla eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Ana kampüsünde yeterli sayıda derslik, laboratuvar ve uygulama alanları olan bir meslek yüksekokuludur. Kurulduğu günden bugüne 1500 civarında mezun öğrenci vermiştir. Meslek yüksekokulumuzun; Sivil Savunma ve İtfaiyecilik, Raylı Sistemler, Özel Güvenlik ve Koruma, Posta ve Postacılık Hizmetleri gibi programları Atatürk Üniversitesi’nin merkez kampüsünde ve başka bir ilçesinde bulunmayan, Türkiye’nin de sadece on üniversitesinde bulunan nadir programlardır. Bu durum, Horasan Meslek Yüksekokulu’nun diğer meslek yüksekokullarından ayrılarak ön plana çıkmasını sağlamaktadır.