İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Sınav ve Başarı Notu Hesaplama Uygulama Esasları

Fakültemize ait Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Esaslarımız güncellenmiş ve güncel hali web sayfamızda yayınlanmıştır (https://birimler.atauni.edu.tr/iktisadi-ve-idari-bilimler-fakultesi/fakulte-uygulama-esaslari17-08-2023-2/). 2023-2024 Eğitim Öğretim döneminde “Sınavlar” ve “Başarı Notu ve Hesaplaması”na yönelik uygulanacak esaslar aşağıdaki gibidir;

Sınavlar

MADDE 5 – (1) Her ders için yarıyılda 1 (bir) ara sınav (vize) yapılır.

(2) Derslerin şube veya gruplar halinde yapılması durumunda, sınavlar ve değerlendirmeler ayrı yapılır.

Başarı notu ve hesaplanması

MADDE 6 – (1) Bir derse ait ham notun hesaplanmasında;

a. Bir öğrencinin ham başarı notu dönem içi ölçme değerlendirme etkinlikleri ve yarıyıl sonu final/(varsa) bütünleme sınavları ile belirlenir.

b. Ara sınav dahil dönem içi tüm ölçme değerlendirme etkinliklerinin toplam etkisi %50, yarıyıl sonu / bütünleme sınavının etkisi %50’dir.

c. Dönem içi ölçme değerlendirme; takvimi Dekanlık tarafından belirlenen ve ilan edilen 1 (bir) ara sınav olmak üzere en az 3 (üç), en çok (5) ölçme değerlendirme etkinliğinden oluşur.

d. Ara sınavın ağırlığı en az %20 en çok %30’dur. Ara sınav dışında kalan ölçme değerlendirme etkinliklerinin (kısa sınav, araştırma ödevi, proje, akran eğitimi, video kayıt ödevi, saha ödevi, tartışma, vb.) türü ve ağırlığı dersin öğretim elemanı tarafından belirlenir.

e. Her bir ölçme değerlendirme faaliyetinin türü ve başarı notuna etkisi dönem başında, ders bilgi paketi ve/veya ders izlencesinde ilan edilir.

(2) Öğrencilerin başarı notunun hesaplanmasında bağıl değerlendirme sistemi uygulanır.

(3) Bağıl değerlendirme sistemi aşağıdaki esaslara göre uygulanır;

a) Ham Başarı Alt Limiti (HBAL) 50 puandır. Ham başarı puanları HBAL’nin altında kalan öğrenciler başarısız sayılarak FF notu ile değerlendirilir.

b) Yarıyıl Sonu Sınav Limiti (YSSL) uygulaması yapılmaz.

(4) Başarı notu ve hesaplanması ile ilgili uygulamalar öğrencinin kayıtlı olduğu müfredat yılı bilgilerine bağlı olarak yapılır.