İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Dönem İçi Ölçme Değerlendirme Hakkında Önemli Duyuru

Üniversitemiz Senatosunun 26.01.2024 tarihinde almış olduğu karar ile Fakültemiz Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Esaslarında aşağıda sıralanan güncellemeler olmuştur.

  1. Ara sınav dahil dönem içi tüm ölçme değerlendirme etkinliklerinin toplam etkisi %40, yarıyıl sonu / bütünleme sınavının etkisi %60’tır.
  2. Yarıyıl Sonu Sınav Limiti (YSSL) uygulaması yapılır ve yarıyıl sonu sınav limiti 50 puan olarak uygulanır. Yarıyıl Sonu Sınav Limiti Bütünleme Sınavı içinde geçerlidir.

Fakültemizde halihazırda uygulanan ve aşağıda belirtilen dönem içi değerlendirme uygulama esaslarında ise herhangi bir değişiklik bulunmamaktadır.

  1. Dönem içi ölçme değerlendirme; takvimi Dekanlık tarafından belirlenen ve ilan edilen 1 (bir) ara sınav olmak üzere en az 3 (üç), en çok (5) ölçme değerlendirme etkinliğinden oluşur.
  2. Ara sınavın ağırlığı en az %20 en çok %30’dur. Ara sınav dışında kalan ölçme değerlendirme etkinliklerinin (kısa sınav, araştırma ödevi, proje, akran eğitimi, video kayıt ödevi, saha ödevi, tartışma, vb.) türü ve ağırlığı dersin öğretim elemanı tarafından belirlenir.