Özel Gereksinimli ve Yaşlı Bireylerimizin Hakları

Fakültemizde yürütülen Toplumsal Duyarlılık dersi kapsamında Atatürk Üniversitesi, Engelli, Yaşlı ve Gazi Araştırma ve Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ahmet Şirinkan öğrencilerimizle buluşarak özel gereksinimli ve yaşlı bireylerimizin yaşadıkları sorunlar hakkında öğrencilerimizi bilgilendirmiştir. Gerçekleştirilen söyleşide özel gereksinimli bireylerin insanlık onuru ve bireysel özerkliklerine saygı gösterilmesi gerekliliği, topluma tam ve etkin katılımlarının sağlanması, farklılıklara saygı gösterilmesi ve fırsat eşitliği konularında bilinç kazanmaları ve ayrıca yaşlı bireylerin barınma, sağlık hizmeti, çalışma ve toplumun bir parçası olarak kalabilmeleri, duygusal, bedensel ve zihinsel refah seviyelerinin korunması gerekliliği öğrencilere kazandırılması amaçlanmıştır.