İspir Hamza Polat Meslek Yüksekokulu
İspir Hamza Polat Meslek Yüksekokulu

TeknoFest 2023’te Büyük Başarı

Bu  yıl 6’ncısı  27 Nisan – 1 Mayıs 2023 tarihleri arasında İstanbul  Atatürk Havalimanında düzenlenen TEKNOFEST 2023‘e Meslek Yüksekokulumuz öğretim elemanlarından Arş.Gör. Dr. Onur Erdem KORKMAZ liderliğindeki  BrainREADER takımı Engelsiz Yaşam Teknolojileri kategorisinde “Düşünce ile Bilgisayar Kontrolü” projesiyle yarışmaya katılmıştır. İlk aşamada 26.147 proje arasından ilk 100’e kalan proje, finalde ise 3.’lük elde etmiştir. 

İspir Hamza Polat Meslek Yüksekokulu olarak Arş.Gör.Dr. Onur Erdem KORKMAZ’ı ve ekibini başarılarından dolayı kutluyor ve başarılarını artırarak devam ettirmelerini temenni ediyoruz.

Nasıl Çalışıyor?

Düşünce ile Bilgisayar Kontrolü Projesi kapsamında yazılan bilgisayar programı sayesinde konuşma ve iletişim yeteneğini tamamen ya da kısmen kaybetmiş bireylerin çevreleriyle tekrar iletişim kurabilmeleri desteklenebilmektedir.

Kafatasına yerleştirilen EEG elektrotları aracılığıyla algılanan beyin sinyalleri geliştirilen bilgisayar yazılımı ile kaydedilmekte, yapay zeka ile analiz edilmekte ve başka herhangi bir bilgisayar donanımına gerek duyulmadan bilgisayar ekranına yazı yazdırılabilmektedir.

Proje kapsamında hazırlanan bilgisayar yazılımı sayesinde iletişim yeteneğini kaybeden bireylerin aileleri, sağlık profesyonelleri ve diğer insanlarla daha sağlıklı bir şekilde iletişim kurabilmelerine imkan tanınmaktadır.

Uzaktan ve Hibrit Eğitim Derslerini Görmek İçin Tıklayınız