İspir Hamza Polat Meslek Yüksekokulu
İspir Hamza Polat Meslek Yüksekokulu

Hakkında

     Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz Bölgelerinin Erzurum-Rize sınırında buluştuğu güney – kuzey ulaşım aksının önemli noktalarından birisi olan Erzurum’un İspir ilçesinde; karasal iklim ile deniz ikliminin geçiş noktasında olması nedeniyle kış ayları Erzurum’a ve Erzurum’un diğer ilçelerine kıyasla daha ılıman geçmektedir. Çoruh vadisi içerisinde yer alan İspir eşsiz doğal güzellikleri, endemik bitkileri ve kendine özgü kültürü ile Erzurum’un güzel ilçelerinden birisidir.

     16.06.1995 tarihinde kurulan ve 1997-1998 eğitim yılı itibariyle öğrenci alımına başlayan İspir Meslek Yüksekokulu’nun adı 29.06.1998 tarihli Yüksek Öğretim Genel Kurulu toplantısında alınan karar sonucunda İspir Hamza Polat Meslek Yüksekokulu olarak değiştirilmiştir.

     88.842 m2 kampüs alanına sahip olan yüksekokulda 5 adet 40 kişi, 5 adet 72 kişi ve 2 adet 100 kişi kapasiteli derslikler, 1 adet tam teşekküllü konferans salonu, kütüphane-okuma odası, 1 adet bilgisayar laboratuvarı,1 adet elektrik laboratuvarı ve 1 adet biyomedikal laboratuvarı, kantin-yemekhane ve kapalı spor salonu bulunmaktadır. Kantin-yemekhanede Atatürk Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı ve İspir Hamza Polat Meslek Yüksekokulu kontrolü ve desteği ile haftanın beş gününde uygun fiyatla 3 çeşitli tabldot öğle yemeği verilmektedir.

     Yüksekokulumuz Atatürk Üniversitesi merkez kampüsüne 145 km mesafe uzaklıkta olup; İspir-Erzurum güzergahında sabah 07:00 ile akşam 17:00 saatleri arasında karşılıklı otobüs seferleri bulunmaktadır.

     Yüksekokul kampüsünün hemen yanı başında Kredi Yurtlar Kurumu’nun 170 yatak kapasiteli bir yurdu bulunmakta ve öğrencilere 24 saat kesintisiz internet hizmeti ve 24 saat sıcak su hizmeti sunulmaktadır. Yurtta kız ve erkek tarafında birer adet olmak üzere iki adet okuma salonu bulunmaktadır. Ayrıca ilçe merkezinde öğrencilerin güvenle barınabilecekleri özel apart dairler de mevcuttur.

     İspir Hamza Polat Meslek Yüksekokulu’nda 2022-2023 yılı itibariyle aktif olarak Elektrik ve Enerji Bölümü (Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı Programı ile Elektrik Programı), Elektronik ve Otomasyon Bölümü (Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı), Finans Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü (Bankacılık ve Sigortacılık Programı), Ormancılık Bölümü (Ormancılık ve Orman Ürünleri Programı) ve Yönetim ve Organizasyon Bölümü (Sağlık Kurumları İşletmeciliği) olmak üzere 5 bölüm, 6 program bulunmaktadır. Yüksekokulda 5 adet Dr. Öğretim Üyesi, 2 adet Öğretim Görevlisi Dr. 4 adet Öğretim Görevlisi, 1 adet Araştırma Görevlisi Dr. 2 adet Araştırma Görevlisi olmak üzere 14 akademik personel ile 12 adet idari ve teknik personel mevcuttur.

Uzaktan ve Hibrit Eğitim Derslerini Görmek İçin Tıklayınız