Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üstün Başarı Ödülü

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üstün Başarı Ödülleri kapsamında 2020 Yılı Yerel Kalkınmaya Katkı Ödülünün ardından “Atatürk Üniversitesi Dijital Yeterlilik Seviyesinin Belirlenmesi” adlı projeyle Dijital Dönüşüm ve Büyük Veri Çalışmaları kategorisinde YÖK 2022 Yılı Üstün Başarı Ödülü de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya verildi. Rektör Çomaklı Koordinatörlüğünde yürütülen Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi ile Veri Yönetimi ve Analizi Ofisi oluşturulmuş ve Atatürk Üniversitesinin dijitalleşme ve büyük veri yönetimi ile ilgili politikalar ve stratejiler hayata geçirilmişti. Fakültemiz öğretim üyesi Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Bülent Çavuşoğlu yürütücülüğünde gerçekleştirilen Atatürk Üniversitesi Dijital Yeterlilik Seviyesinin Belirlenmesi Projesi geliştirilen ölçek ve elde edilen sonuçlar açısından Türk Yükseköğretiminde ilk olma özelliği taşıyordu. Ayrıca Atatürk Üniversitesi, YÖK’ün Büyük Veri Projesi kapsamında seçilen 8 Üniversite arasına girme başarısı da göstermiştir. Bu kapsamda Mühendislik Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Recep Sadeler başarılarından dolayı Prof.Dr.Bülent ÇAVUŞOĞLUNA bir plaket takdim etti.