TEKNOFEST Engelsiz Yaşam Teknolojileri Yarışması Üçüncülük Başarısı

Fakültemiz öğrencileri, TEKNOFEST Engelsiz Yaşam Teknolojileri Yarışması kapsamında üçüncü oldular. Yapılan projede, ALS ve omurilik felci gibi konuşamayan ve hiç bir şekilde etrafındakilerle iletişim kuramayan hasta bireylerin sadece düşünceleri ile yazı yazarak, çevreleri ile iletişim kuracakları bir Beyin Bilgisayar Arayüz Sistemi geliştirdiler. Kişilerin beyin sinyalleri (EEG) kullanılarak bilgisayar ekranındaki klavyeden isteklerini aktarabilecekleri bir sistem geliştirilmiş bu sayede hem refakatçiler hastalarının ne sıkıntısının olduğunu öğrenebilmekte hem de hasta bireyler her türlü ihtiyaç-taleplerini yakınlarına aktarabilmektedir. Öğrencilerimizi ve akademisyen hocalarımızı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Takım Kaptanı: Arş. Gör. Onur Erdem Korkmaz. Takım Üyeleri: Sevde Gül Korkmaz, Dr. Öğr. Üyesi Ömer Çoban, Doç. Dr. Emin Argun Oral, Prof. Dr. İbrahim Yücel Özbek