Filizlerin Mucizeleri Teknoloji ve İnovasyon

Filizlerin Mucizeleri Teknoloji ve İnovasyon:
 
Türkiye’nin otomotiv sektöründeki ilk üretici kuruluşu olan TürkTraktör, Koç Holding’in Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) Nesiller Boyu Eşitlik Forumu’ndaki küresel liderliği doğrultusunda, teknoloji ve inovasyon alanında açıkladığı toplumsal cinsiyet eşitliği taahhütleri kapsamında bizlerle iş birliği yaptı. Filizlerin Mucizeleri Teknoloji ve İnovasyon Projesi kapsamında, önümüzdeki bir yıl içerisinde üniversite öğrencilerine teknoloji ve inovasyon konularında vizyon eğitimleri verilecek.

Teknolojide Kadın Derneği olarak TürkTraktör iş birliğinde gerçekleştirdiğimiz “Filizlerin Mucizeleri Teknoloji ve İnovasyon” projemiz ile; 4000 üniversite öğrencisi genç kızımızın teknoloji okuryazarı olmalarına katkı sağlamayı; özellikle dönüştüren teknolojiler konularında vizyon ve bilgilerini geliştirmeyi ve sonrasında da bir bölümünü yetenek odaklı uzmanlaştırmayı ve mezuniyetleri sonrası staj imkanlarıyla teknolojide uzman ve güçlü birer birey olarak istihdama katılabilmelerini desteklemeyi amaçlıyoruz.

İlk eğitimlerini fiziksel olarak Gaziantep ve Adana’da gerçekleştirdiğimiz ve Ocak ayında yapılan online eğitim programı ile toplamda 350 kişiye ulaşmıştık. Araya giren deprem felaketi ile birlikte eğitimlerimizi erteleyerek, online eğitimlerimize Mart ayı itibari ile tekrar başladık. Mart ve Nisan aylarında gerçekleşen online eğitim programları ve 11-12 Mayıs’ta Van’da fiziksel olarak gerçekleşen eğitim programımız ile birlikte de toplam sayımız 1000’i aşmıştır.

Program kapsamında öğrencilerimize Yapay Zeka, Metaverse, Artırılmış Gerçeklik ve Sanal Gerçeklik, NFT, Blockchain, Oyun Yazılımı, Dijital Cüzdan, E-ticaret gibi bir çok farklı ve trend konularda vizyon kazandırmak üzere 1,5-2 saatlik oturumlar düzenlenmektedir. Eğitimlere tam katılım sağlayan öğrencilerimize akıllı dijital sertifikalar iletilmekte ve Koç Grubu şirketlerinde staj/iş imkanı desteği sağlanabilmektedir.

Projenin duyurusunun öğrencilerinize ulaşması konusunda desteklerinizi rica ederiz. Sizlerin bu projede destekleri bizleri güçlendirecektir.

Başvuru Formu: https://forms.gle/hTtyyQUj7NfsyXLc9

Değerli desteğiniz için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,