Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları

Türk Dünyasında Nevruz adlı panel düzenlendi

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları bölümü tarafından Nevruz Bayramı münasebetiyle 22 Mart 2022 tarihinde saat 14.00’te Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda “Türk Dünyasında Nevruz” adlı bir panel düzenlendi. Panel, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilaver Düzgün’ün açılış konuşmasıyla başladı.

Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mayramgül Dıykanbay’ın yöneticiliğini yaptığı panelde bölüm öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Möldir İlgisheva, Kazakistan’daki Nevruz Bayramı geleneklerinden bahsetti. Panelde Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü yüksek lisans öğrencileri Fidan Novruzova, Akmaral Şeyşenbekova, Gökçe Dumlu, Nematullah Karimi Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan’daki Nevruz Bayramı gelenekleri hakkında bilgiler verdiler. Panelde Nevruz Bayramının doğru idrak edilmesi, birlik ve beraberliğimizi artırması gerektirdiği mesajları verildi. Panelin sonunda Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sedat Adıgüzel tarafından panel başkanı ve panelistlere katılım belgeleri takdim edildi.