İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü
İnsan Kaynakları Yönetimi
Pasinler MYO 1993 yılında kurulmuş, 1994 yılından sonra İnşaat bölümüne öğrenci kabul ederek eğitim – öğretime başlamıştır. Yönetim ve Organizasyon Bölümü açılınca önce İşletme Yönetimi programı daha sonra İnsan Kaynakları Yönetimi Programı öğrenci alarak 2012 yılı itibarıyla faaliyetlerine başlamıştır.
İKY PROGRAMI NEDİR? NEDEN BU PROGRAMI OKUMALISINIZ?
Yüksekokulumuz İnsan Kaynakları Yönetimi Programı 2012/2013 Güz Döneminde öğrenci almaya başlamış , 2014 yılı ve sonrasında toplam 112 öğrenciyi mezun etmiş olup halen eğitime devam etmektedir. Programda 62 kayıtlı öğrencimiz bulunmaktadır.
Günümüzde işletmeler, insanın önemini daha iyi kavramakta ve en büyük yatırımları nitelikli insan sermayesine yapmaktadırlar.
İKY Programından mezun olan öğrencilerimiz, İnsan Kaynakları Meslek Elemanı olarak iş hayatına atılmakta ; orta ve büyük işletmelerde kendilerine yer bulabilmekte ve zamanla çalıştıkları şirketlerde : İnsan Kaynaklarından sorumlu genel müdür yardımcılığına kadar yükselebilmektedirler.
İKY programımız Atatürk Üniversitesi bünyesinde örgün ön lisans eğitimi veren tek programdır.
PROGRAMIN AMAÇLARI
İnsan kaynakları yönetimi, çalışanların verimlilik ve etkinliğini sağlayabilmesi için şu iki temel amacı ilke edinmesi gerekir:
- İşletmede görev yapan insanların bilgi, yetenek ve becerilerini rasyonel biçimde kullanarak işletmeye katkılarını en üst düzeye çıkarmak
- İşletmede görev yapan kişilerin yaptıkları işten doyuma ulaşmalarını sağlamak.
İKY ÇALIŞMA ALANLARI
Program mezunları hem devlet kurumlarında hem de özel sektörde çalışabilmektedir. Şöyle ki : Sektörel ayrım yapmaksızın işletmelerin personel ya da insan kaynakları departmanlarında “insan kaynakları elemanı ” olarak görev alabilirler.
Dikey geçiş yapabilecekleri İlgili lisans bölümlerini bitirdikleri takdirde, “uzman” olarak yöneticilik yapabilirler. Kendilerini bireysel anlamda geliştirebilen mezunlar kendi iş ortamlarını kurarak çalışma yaşamında aktif bir rol üstlenebilirler. ( Günümüzde İŞ-KUR benzeri özel şirketler kurulmuş ve faaliyetlerine devam etmektedirler)
DİKEY GEÇİŞLE GEÇİLEBİLECEK 4 YILLIK BÖLÜMLER
Ön lisans programlarından mezun olanlar genelde İİBF bünyesindeki lisans programlarına devam etmektedirler. Bu programların belli başlıları şunlardır :
» İKY
» ÇEKO
» İşletme Yönetimi
» Kamu Yönetimi
» Siyaset Bilimi ( SB ve Kamu Yönetimi )
YETERLİLİK
Program mezunları İnsan Kaynakları Yönetimi Meslek Elemanı olarak işe başlarlar.
MİSYONUMUZ : Günümüzün modern ve hızla gelişen Türkiye’sine katkı sağlayacak, işletmelerde fark yaratıp, rekabet üstünlüğü sağlayacak , küresel arenada kıyasıya mücadele edecek insan kaynağını sevk ve idare edecek İK yöneticilerini yetiştirmektir.
VİZYONUMUZ : Eğitim – öğretim süresi boyunca takip ettiğimiz multidisipliner anlayışla, özellikle önlisans düzeyinde tercih edilen bir program haline gelmek ve bu yaklaşımı sürdürmek.
Bölüm Başkanı
Öğr. Gör. İbrahim Halil HAYALİOĞLU
AKADEMİK KADRO
- Öğr. Gör. İbrahim Halil HAYALİOĞLU
- İKY Programını açık öğretimden okumamız mümkün müdür ?
Pasinler Meslek Yüksekokulu İKY Programında yüz yüze eğitim – öğretim yapılmaktadır.
- İKY Programında uzaktan eğitimle yürütülen ders var mıdır ? Varsa hangileridir?
İKY Programı 1. Sınıfta 1. ve 2. Yarıyıllarda : Türk Dili 1-2 ; Yabancı Dil 1-2 ; Temel Hukuk 1-2 ile T.C. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersleri uzaktan eğitimle işlenmektedir.
2.Sınıfta ise : Güz ve Bahar yarıyıllarında ‘’ Üniversite Seçmeli Dersleri ‘’ uzaktan eğitimle işlenmektedir.
- İKY Programına kayıt yaptıran öğrenciler ne kadarlık bir süre içerisinde mezun olabilirler ?
Ülkemizde herhangi bir önlisans programına kayıt yaptıran öğrenciler 4 yıl ( 8 Dönem ) içerisinde okullarını bitirmek zorundadırlar. Bu sürede okulunu tamamlayamayan öğrencilerin okulları ile ilişkileri sona erer.
- Öğrencilerin bir üst sınıfa geçebilmeleri ve okuldan mezun olabilmeleri için herhangi bir not ortalamasını tutturmaları gerekmekte midir ?
Öğrencilerin bir üst sınıfa geçebilmeleri için o yılın Ağırlıklı Yıl Sonu Not Ortalamalarını (AGNO) 2.00 ve üzerinde tutmaları gerekmektedir. Ayrıca okuldan mezun olabilmeleri için de 4 dönem ortalamasının 2.00 ve üzerinde olması gerekir.
Öğrencilerin okulumuzdan mezun olabilmeleri için 30 iş günü süresince bölüm tarafından kabul edilen bir kuruluşta fiilen staj yapmaları gerekmektedir.
Staj İşlemleri Nasıl Gerçekleştirilmektedir?
Öğrencilerimiz staj uygulamalarını “ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ STAJ UYGULAMA ESASLARI” çerçevesinde yerine getirmek durumundadırlar.
İKY Programı Staj Komisyonu :
Başkan : Öğr. Gör. İ.Halil HAYALİOĞLU
Üye : Öğr. Gör. Zeki BİLEN
Üye : Öğr. Gör. Murat KARADAŞ
- AGNO Baraj Sınavı Başvuru Dilekçesi
- Azami Süre Sınav Formu
- Ders Eşleştirme Formu
- Ders Muafiyet Dilekçesi
- Farklı Okuldan Ders Eşleştirme Dilekçesi
- Kayıt Dondurma Dilekçesi
- Mazeret Sınav Dilekçesi
- Staj Muafiyet Dilekçesi
- Tek Ders Sınav Dilekçesi
- Yüz Yüze Staj Dilekçesi
— DİĞER YARDIMCI LİNKLER —
- Ders Bilgi Paketi (Ders İçerikleri) için tıklayınız.
- Öğrenci İşleri Dekanlığı için tıklayınız.
- Değişim Programları (Erasmus, Farabi, Mevlana) için tıklayınız.
- Yatay geçiş işlemleri hakkında bilgi almak için tıklayınız.
- Yaz Okulu hakkında bilgi almak için tıklayınız.