Coğrafya

2023-2024 Güz Dönemi Öğretmenlik Uygulaması

a) Uygulama öğrencisi, eğitim kurumunda bulunduğu süre içerisinde öğretmenlerin tabii olduğu tüm kurallara uymak zorundadır.

b) Öğretmenlik uygulamalarının gereklerini yerine getirmek için uygulama öğretim elemanı, uygulama öğretmeni ve diğer uygulama öğrencileri ile iş birliği içinde planlı bir şekilde çalışır.

c) Öğretmenlik uygulamaları kapsamında yaptıkları çalışmaları ve raporları içeren bir dosyayı uygulama öğretim elemanına ve uygulama öğretmenine teslim eder.

ç) Uygulama eğitim kurumunda herhangi bir suç ve disiplin olayına karışması hâlinde öğrenciye Atatürk Üniversitesi Eğitim-Öğretim, Sınav ve Disiplin Yönetmeliği hükümlerine göre işlem yapılır.

d) ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI 16.10.2023 TARİHİ İTİBARİYLE BAŞLAYACAKTIR.

Ayrıca Uygulama öğrencileri, uygulama öğretim elemanı ve uygulama öğretmeninin gözetim ve rehberliğinde öğretmenlik uygulamalarının etkinlik planında belirtilen çalışmaları yerine getirir ve her etkinliğe ilişkin ayrıntılı bir çalışma raporu hazırlar. Uygulama öğrencilerinin öğretmenlik uygulamalarına planlandığı şekilde katılımı zorunludur. DEVAMSIZLIK HAKKI BULUNMAMAKTADIR. Ancak yasal mazereti nedeniyle eksik kalan uygulamaları uygulama öğretmeninin ders saati ve programı göz önünde bulundurularak telafi eder.