TEKNOFEST Dikey İnişli Roket Yarışması İkincilik Başarısı

Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri tarafından kurulan, Havacılık- Uzay ve Savunma Teknolojileri Kulübü bünyesinde bulunan TTurks Roket Takımı TEKNOFEST Dikey İnişli Roket Yarışması’na katılmıştır. Yarışma Tübitak SAGE yürütücülüğünde yapılmakta olup yarışmanın amacı; roketin soğuk gaz itki sistemi ile tahrik edilerek belirli bir yükseklikten yere kontrollü yumuşak iniş yapmasıyla uzay misyonuna yönelik geliştirilmesidir.

Danışmanlığını Prof. Dr. Köksal ERENTÜRK’ün yaptığı TTurks Roket Takımı, 407 takımın başvurduğu yarışmada raporlama ve test aşamalarını başarıyla geçerek 13 finalist takım arasında yer almaya hak kazanmıştır. Yapılan final atışları alanında uzman hakemlerin değerlendirmesiyle TTurks Roket Takımı Türkiye 2.si olmuştur. Türkiye 2.liği ödülü TEKNOFEST ödül töreninde Sn. Selçuk BAYRAKTAR tarafından takdim edilmiştir. Öğrencilerimizi ve akademisyen hocalarımızı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Projede yer alan öğrencilerimiz;

Batuhan Demiral – Bilgisayar Mühendisligi