Fakültemizde “Geleneksel Beyaz Önlük Giyme Töreni” Yapıldı

Covid-19 pandemisi nedeniyle en son 2019’da gerçekleştirdiğimiz Geleneksel Önlük Giyme Töreni, 2 yıl aranın ardından yeniden düzenlendi. Öğrencilerimizin yanı sıra eğitimlerini fakültemizde sürdüren Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi öğrencilerinin de yer aldığı toplam 1146 öğrenci önlüklerini giydi.

Önceki yıllarda 14 Mart Tıp Bayramı ile birlikte yapılan tören, bu yıl pandemi kısıtlamalarının kaldırılmasıyla birlikte Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleşti. Fakültemiz birinci, ikinci ve üçüncü sınıf öğrencileri için düzenlenen törene YÖK Üyesi Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı,  Dekanımız Prof. Dr. Fatih Albayrak, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fuat Sayır, Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fuat Gündoğdu ile çok sayıda akademisyen ile öğrencileri yakınları katıldı.

Program, protokol erkânının doktor adaylarına önlüklerini giydirmeleri ve hatıra fotoğrafı çekilmeleriyle sona erdi.