Tıp Fakültesi

Tıp Programlarımızın Akreditasyonu İçin Değerlendirme Ziyareti

Türkçe ve İngilizce Tıp Programlarımızın Akreditasyonu için 13-17 Kasım 2022 tarihlerinde Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu (UTEAK) tarafından fakültemize ziyarette bulunuldu.

14 Kasım 2022 tarihinde Fakülte dekanı Prof. Dr. Fatih ALBAYRAK’ın fakülte programlarımız hakkında kurum ile ilgili verdiği brifing sonrası, Kurul üyeleri; eğitim yönetimi, kurum ÖDR koordinatörü, eğitim koordinatörleri ve dekan yardımcıları ile bir görüşme gerçekleştirdi. Kurul üyeleri ayrıca Üniversitemiz rektörü Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI ve Hastane Başhekimi Prof. Dr. Fuat GÜNDOĞDU’yu makamlarında ziyaret ettiler.

Kurul üyeleri ziyaretleri çerçevesinde Temel Tıp, Dahili Tıp ve Cerrahi Tıp Bölümlerinden Anabilim Dalı Başkanları, Anabilim Dallarından öğretim üyeleri, Türkçe ve İngilizce Tıp Programlarımızdan öğrenciler, Öğrenci Temsilcileri, öğrenci Kulüp temsilcileri ve farklı Anabilim Dallarından Araştırma görevlileri ile görüşmeler gerçekleştirdiler.

Kurul üyeleri ayrıca, fakültemizde yer alan amfiler, PDÖ odaları, laboratuvarlar, hastane, bilgisayar laboratuvarı, kütüphane, çalışma alanları gibi eğitim ortamlarını ve kantin, yemekhane gibi öğrenci sosyal alanlarını yerinde ziyaret ettiler.

Kurul üyeleri 17 Kasım 2022 tarihinde Dekan, Dekan Yardımcıları, Eğitim Koordinatörleri, ÖDR koordinatörü ile gerçekleştirdikleri Çıkış görüşmesi sonrasını ziyaretlerini tamamladılar.

Fakültemiz Türkçe Tıp Programı Akreditasyonu için 2019 yılında, İngilizce Tıp Programı için ise 2020 yılında başvuruda bulunmuş, pandemi süreci nedeniyle değerlendirme ziyaretleri ertelenmişti. Eğitim sürecinde standartların sağlanması ve sürdürülmesi adına atılan adımların Fakültemiz için hayırlı olmasını dileriz.

 Tıp Fakültesi Dekanlığı

17.11.2022