2023-2024 Kurumlar Arası, Yurt İçi – Yurt Dışı Yatay Geçiş Duyurusu

KURUMLAR ARASI, YURT İÇİ – YURT DIŞI YATAY GEÇİŞ DUYURUSU

YATAY GEÇİŞ MÜRACAATİNDE İSTENEN BELGELER

Öğrenci Bilgi Sisteminden (ÖBS) alınacak Ön Kayıt Başvuru Formu ile birlikte,

Okuduğu üniversiteden onaylı (ıslak imzalı, e-imzalı veya noter onaylı)

1) Not Döküm Belgesi (Transkript), (AGNO) Ağırlıklı Genel Not Ortalaması mutlaka 100 (yüz) üzerinden hesaplanmış olacak,
2) Disiplin durumunu gösterir belge,
3) Öğrenci belgesi,
4) “Yatay geçiş yapmasında herhangi bir sakınca yoktur” yazısı. (Kesin kayıt esnasında getirilecektir)
5) Yükseköğretim programına yerleştiği yıla ait Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen sınav sonuç belgesi ile yerleştirme belgesi, (sıralamayı belirlemek için)
6) Ders içerikleri,
7) Gerektiği takdirde, fakülte tarafından ihtiyaç duyulan diğer belgeler.

NOT   : *Müracaat evraklarında, FOTOKOPİ – RENKLİ FOTOKOPİ KABUL EDİLMEYECEKTİR.

*Azerbaycan Tıp Fakültesi öğrencileri; HAZIRLIK DİL EĞİTİMLERİNDEN BAĞIMSIZ OLARAK, SADECE FAKÜLTEMİZ TÜRKÇE TIP PROGRAMINA MÜRACAAT EDEBİLECEKLERDİR.

Aday Öğrencilerin Değerlendirilmesinde, Ağırlıklı Genel Not Ortalamasına, YKS Yerleştirme Puanının (YP)  %40’ı eklenecektir.

Müracaat Evrakları; Tıp Fakültesi Dekanlık Öğrenci İşleri Bürosuna elden teslim edilecek olup,  POSTA VEYA KARGO İLE KABUL EDİLMEYECEKTİR.  Aynı müracaat ve evraklar, Merkezi Puan (Ek Madde-1) içinde geçerlidir.

İletişim: (0 442) 344 65 10