İlahiyat Fakültesi
İlahiyat Fakültesi

Atatürk Üniversitesi’nde Filistin Dayanışması Etkinlikleri Gerçekleştirildi

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri ve kulüplerinin öncülüğünde düzenlenen “Kudüs Bülteni” etkinlikleri, 2-3 Mayıs tarihlerinde gerçekleşti. Filistin ve Gazze’deki kardeşlerimize destek olmak amacıyla düzenlenen etkinlikler, farklı etkinlikler ve panellerle dolu bir programla renklendi.

Filistin’e destek etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Kudüs Bülteni” programı, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve üniversite kulüpleri iş birliğiyle organize edildi. 40. Yıl Anıt Meydanı’nda gerçekleşen etkinliklere, akademisyenler, öğrenciler ve şehir halkı yoğun ilgi gösterdi.

İki gün boyunca devam eden etkinlikler kapsamında, Filistin’e yönelik farkındalık oluşturmayı amaçlayan bir dizi faaliyet gerçekleştirildi. “Hayır Çarşısı” adı altında düzenlenen kermes ve resim sergisi, Filistin’deki kardeşlerimize yönelik yardım amaçlı gelir elde etmeyi hedefledi.

Ayrıca, Filistin meselesi ve toplumu hakkında bilgi ve fikir alışverişi yapmak üzere bir panel düzenlendi. Panelde, Prof. Dr. İbrahim Ethem Çakır, Prof. Dr. Sophi Rayan ve Dr. Öğr. Üyesi Issa Baraijia, Filistin’in tarihinden bugüne kadar olan süreci ve İsrail ile olan ilişkileri ele aldılar.

Etkinliklerin son gününde ise Prof. Dr. Orhan Atalay’ın online olarak katıldığı bir konferans düzenlendi. Konferansta, “Filistin Davamız” başlığı altında Filistin meselesi ve Türkiye’nin desteği konuşuldu.

Atatürk Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri, bu etkinliklerle Filistin’e yönelik desteklerini bir kez daha göstermiş oldu. Katılımcılar, etkinliklerin Filistin’e yönelik dayanışmanın güçlenmesine katkı sağlayacağını dile getirdiler.

Programa katkı ve katılım sağlayan öğrenci kulüp temsilcilerine ve kulüp danışmanlarına Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Muhammed KIZILGEÇİT tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.