İlahiyat Fakültesi

Din ve Gelecek Ulusal Sempozyum ve XI. Din Psikolojisi Koordinasyon Toplantısı (Erzurum 2024) Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Toplantımızda, dinin ve dindarlığın yanı sıra Din Psikolojisi disiplininin GELECEĞİ konuşuldu:

Toplantımızda aşağıdaki hususlara vurgu yapıldı:
1. Yapay zekanın din ve dindarlık alanına muhtemel yansımaları,
2. İlahiyat bilimlerinin yeni duruma yaklaşımı,
3. Sürdürülebilir, sağlıklı bir dindarlık formasyonuna duyulan ihtiyaç
4. Genelde Din Bilimleri, özelde Din Psikolojisi disiplininin Sosyal Bilimler alanında daha fazla tanınır ve görünür hale gelmesinin önemi
5. Sürdürülebilir bir dindarlık bağlamında, Felsefe ve Din Bilimleri destekli, İslam Tarihi ve Sanatlarına duyarlı “işlevsel” bir İlahiyat programının stratejik değeri ve önemi
6. Din Psikolojisi alanında lisans ve yüksek lisans derslerinin nicelik ve nitelik olarak zenginleştirilmesi
7. Yayınlarımızın konu bakımından çeşitlendirilmesi, tekrarlardan sakınılması, “dil” ve “yöntem” bakımından geliştirilmesi

Sempozyum ve Koordinasyon toplantımıza destek veren Erzurum Büyük Şehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet SEKMEN Beyefendiye, Atatürk Üniversitesi Rektörü Sayın Ömer ÇOMAKLI Beyefendiye, Yakutiye Belediyesi Başkanımız Sayın Dr. Mahmut UÇAR Beyefendiye, Din Psikolojisi Dernek Başkanı Prof. Dr. Hasan KAPLAN Beyefendiye ve katılım sağlayan tüm akademisyen arkadaşlara, emek veren ekibimize (Murat Çinici, Nurun Nisa Bayram, Ümran Güler, Çiğdem Kaya Bağdaş, Hatice Güven, M. Berat Geçit, Tuğbanur Acar ve Kadir Atila) içtenlikle teşekkür ederiz.

Prof. Dr. Muhammed KIZILGEÇİT