İLAHİYAT FAKÜLTESİ ÜRDÜN GEZİSİ (28.04.2016)

ERASMUS + Programı kapsamında 19-24 Mart 2016 tarihleri arasında İlahiyat Fak. Dekanı Prof. Dr. Davut YAYLALI, Dek. Yrd. Prof. Dr. Nihat YATKIN ve Prof. Dr. Veysel GÜLLÜCE, Fak. Sekreteri Kasım GÜNEŞ, Öğretim Üyeleri,  Prof. Dr. Sadık KILIÇ, Yrd. Doç. Dr. Emrullah DUMLU, Dış İlişkiler Ofisi Başkanı Prof. Dr. Fahri YAVUZ,  Uzm. Pınar UÇAK ve Uzm. Saadet ŞAHİN Ürdün/Amman’a ziyarette bulundu.

Atatürk Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi önderliğinde, İslam Ülkelerine ilk defa açılan Erasmus + Hoca Değişimi Programı çerçevesinde, Dış İlişkiler Ofis Başkanı Prof. Dr. Fahri YAVUZ başkanlığında, 19-24 Mart 2016 tarihleri arasında Ürdün Devlet Üniversitesi Rektörlüğü ve Amman Külliyyetu’ş-Şeri’a Dekanlığına yapıldı.

Erasmus  + kapsamında yapılan ve altı gün süren Öğretim Üyesi Değişimi Programı, iki kurumun birbirlerini tanımaları; geleceğe dönük yardımlaşma, ortak çalışma; mümkünse projeler/tezler vb. hazırlama imkânlarını yerinde görme; ayrıca Ürdün kültürü, sosyal hayat tarzları ve yaşama biçimleri; dünyayı algılama tarzları vb. konularda bilgi, deneyim; birikim vb. bakımlardan son derece olumlu katkılar sağlamıştır. Akademik kurumlar arasındaki resmi nitelikli ziyaretler yanında, PETRA’ya, ÖLÜ DENİZ’e, FİLİSTİN SINIRI’na yapılan geziler; yine Amman Kalesi (Cebelu’l-Kal’a)’ya yapılan ziyaret ve halkın arasında doğrudan yer almalar gerek görsel, gerekse toplumsal hafızada farklı, özgün; bizi zenginleştirici birikimlere imkân hazırlamıştır.